Kaupunkimetsäliike

3.9.07

Tilaa rakkaudelle: Vihreän Langan pääkirjoitus 24.8.



Pulaa tonttimaasta? On totta, että Helsinki on jäänyt jälkeen Yleiskaavan mitoitusperiaatteistaan, mutta ne olivat alun alkaenkin epärealistisia. Vuosaaren sataman valmistuttua, vapautuville satama-ja varastoalueille, Laajasalon öljysatamaan ja Keski-Pasilaan mahtuu helposti 50-60 tuhatta asukasta, ilman että viheralueisiinkaan tarvitsee kajota. Lisää kaavoituskelpoista tonttimaata on lisäksi Sipoosta Helsinkiin liitettävillä alueilla, ja tämäkin ilman että tarvitsee kajota Sipoonkorpeen.
Kuva: Osa Helsingin yleiskaavakartasta 2002. Toni Amnell.

Vihreän Langan päätoimittaja Elina Grundström on näemmä julistanut Vihreän Langan mukaan huutokauppaan tonttimaasta pääkaupunkiseudulla. Kirjoituksen voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

Väitetään, että lisäämällä asuntojen tarjontaa, voidaan vaikuttaa asuntojen yleiseen hintatasoon. En näe kuitenkaan yhteyttä esimerkiksi Eiranrannalle rakennettavien ja työläiskukkarolle ystävällisten asuntojen välillä. Kaupunkisuunnittelulautakunta ei ole kyennyt täyttämään sille täytettyä mitoitustarvetta, totta, mutta kaikkein silmiinpistävin tämä impotenssi näkyy siinä, että yleiskaavan voimassaoloaikana ollaan jääty jälkeen erityisesti sosiaalisen asuntotuotannon tavoitteista.