Kaupunkimetsäliike

4.12.07

Muistutukset Pohjois-Vuosaaren (Mustavuoren) kaavasuunnitelmasta





















Tesmayrtti Mustavuoressa. Kuva: Toni Amnell

Kaupunkisuunnitteluvirasto suunnittelee asuinalueen kaavoittamista Pohjois-Vuosaareen, Mustavuoren alueelle. Muistutukset asiasta voi toimittaa kaupunkisuunnitteluvirastoon, sähköpostiosoitteeseen kaupunkisuunnittelu@hel.fi
14.12. mennessä.

Mustavuoren kallioalue sijaitsee osin Helsingin puolella, Pohjois-Vuosaaressa ja osin nykyisen Vantaan puolella, Västerkullan kiilassa, joka tullaan liittämään Helsinkiin. Kallioalue on merkitty Natura-alueeksi. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys Helsy ry:n mukaan Mustavuoren kallioalue on Helsingin merkittävin kallioalue, ja Suomen Ympäristökeskus on todennut Mustavuoren kallioalueen arvokkaaksi sekä biologisesti että maiseman suojelun kannalta.

Vetoomuksen alueen säilyttämisen puolesta on allekirjoittanut yli 4000 asukasta. Lisäksi lausunnot alueen luontoarvojen tärkeydestä ovat antaneet Pro Mustavuori-liike, Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri, Vuosaaren Asukastoimikunta, Vuosaari-Seura ry, Vuosaari-Säätiö rs, Helsingin Luonnonsuojeluyhdistys ry, Luonto-Liitto ry, Vasemmistoliiton Vuosaaren osasto ry ja Vuosaaren Vihreät ry.

Lisätietoja Mustavuoren alueesta saa klikkaamalla otsikkoa.